دلایل اصلی طراحی دوربین زیر نمایشگر گوشی چیست؟

به گزارش وبلاگ آرشیو بهترین ها، در چند سال اخیر، سازندگان گوشی های موبایل هوشمند، برای اینکه بتوانند نسبت صفحه نمایش را در مقایسه با بدنه گوشی افزایش دهند تا گوشی ها دارای لبه های کمتری باشند، دوربین زیر نمایشگر گوشی را طراحی کردند. در اصل در این گوشی ها، دوربین سلفی نه روی بدنه بلکه زیر صفحه نمایشگر قرار می گیرد. بنابراین فضا برای افزایش صفحه نمایش ایجاد خواهد شد.

دلایل اصلی طراحی دوربین زیر نمایشگر گوشی چیست؟

در این مقاله به این موضوع می پردازیم که آیا دوربین سلفی زیر نمایشگر خوب است یا نه؟ و اینکه کدام گوشی ها دوربین سلفی زیر نمایشگر دارند. به این ترتیب می توانید یک گوشی مناسب انتخاب و بخرید.

چرا دوربین سلفی، زیر نمایشگر گوشی است؟

یکی از چالش هایی که کاربران گوشی های هوشمند با آن روبرو هستند، وجود برش، حاشیه ضخیم، صفحه نمایش کوچک و حفره درون نمایشگر در خصوص بعضی از گوشی ها است. همه این موارد باعث می شوند که صفحه نمایش گوشی کوچک تر گردد که این امر اصلا برای کاربران چیز مجذوب نمایندهی نیست.

بعضی از شرکت ها مانند اپل (Apple) و سامسونگ (Samsung)، کوشش کردند تا سراغ برش نمایشگر یا ناچ بروند که این موضوع هم مجذوب نمایندهیت چندانی برای کاربران نداشت؛ چون آن ها در پی گوشی هایی بودند که کمترین اندازه لبه را در سراسر گوشی داشته باشد و همین برش ساده هم گاهی برای آن ها آزاردهنده بود. این جا بود که شرکت های برتر دوربین سلفی زیر نمایشگر را عرضه کردند.

کارکرد دوربین زیر نمایشگر گوشی چگونه است؟

دوربین زیر نمایشگر یکی از فناوری های مجذوب نماینده و نوی است که شرکت های بزرگ زیادی در کل جهان مشغول توسعه آن هستند. شما شاید به سختی بتوانید این دوربین را ببینید؛ اما باید بدانید که این دوربین به خوبی شما را می بیند.

در خصوص دوربین زیر نمایشگر موبایل سامسونگ، شیائومی و دیگر برندهای معروف، چالش اصلی این جاست که با روش های مختلف آن ناحیه از نمایشگر که دوربین زیر آن قرار می گیرد را تا حد ممکن شفاف کنید. البته راه حل دیگری هم وجود دارد، می توان حفره های شفاف ریزی را بین پیکسل های نمایشگر در این منطقه تعبیه کرد.

برای کارکرد بهتر دوربین سلفی زیر نمایشگر دو راه حل وجود دارد:

  • یکی اینکه آن بخش خاص از صفحه نمایشگر که دوربین زیر آن قرار می گیرد، شفاف گردد یا اینکه حفره های شفاف بسیار زیادی بین پیکسل های صفحه نمایشگر تعبیه گردد. به این ترتیب از این حفره ها برای انتقال نور به زیر نمایشگر استفاده خواهد شد. در روش اول ممکن است بعد از مدتی مشکل سوختگی نمایشگر در اطراف ناحیه شفاف دوربین سلفی ایجاد گردد. در کل این رویکرد باعث کاهش رزولوشن ناحیه دوربین سلفی زیر نمایشگر نسبت به کلیت نمایشگر می گردد.
  • اما در روش دوم، از همان اندازه روشنایی و رزولوشنی که باقی صفحه نمایشگر دارد، برای ناحیه دوربین سلفی زیر نمایشگر استفاده خواهد شد. بنابراین صفحه نمایشگر عملکرد یکپارچه ای خواهد داشت.

مزایای دوربین زیر نمایشگر

اگر بحث زیبایی و مجذوب نمایندهیت بیشتر گوشی هایی که دوربین سلفی زیر نمایشگر دارند را در نظر نگیریم، این نوع دستگاه ها دارای 3 مزیت بزرگ زیر هستند.

  • با اجرای دوربین زیر نمایشگر یک گوشی هوشمند لبه به لبه و بدون حاشیه خواهیم داشت و ابعاد کلی دستگاه کاهش پیدا می نماید.
  • با وجود دوربین سلفی زیر نمایشگر برای مشاهده تصاویر و ویدئوها یک بخش مزاحم در اشکال مختلف نخواهیم داشت و توسعه دهنده ها نیز می توانند از تمام فضای ممکن صفحه نمایش استفاده نمایند.
  • یکی از مزیت های مهم دوربین سلفی زیر نمایشگر گوشی هوشمند، این است که می توان نگاه را با آن تراز کرد. اگر توجه کنید بیشتر ما در زمان کنفرانس های ویدئویی به جای اینکه به دوربین سلفی نگاه کنیم، به نمایشگر نگاه می کنیم و به همین علت هم یک دید رو پایین خواهیم داشت. زمانی که دوربین سلفی زیر نمایشگر قرار بگیرد، در تماس تصویری ارتباط ما با طرف مقابل واقعی تر به نظر خواهد رسید.
  • با استفاده از دوربین سلفی زیر نمایشگر گوشی، طراحی داخلی دستگاه بهتر شده و سازنده ها محدودیت آن چنانی برای قرار دادن سنسورها و دوربین ها نخواهند داشت. به این ترتیب می توان تغییرات زیادی را در نحوه طراحی گوشی ایجاد کرد. از جمله این تغییرات می توان به سنسورهای بیشتر، ضخامت کمتر، دوربین های بهتر و باتری های بزرگ تر اشاره نمود.

چالش های پیش روی دوربین سلفی زیر نمایشگر

در خصوص دوربین زیر نمایشگر گوشی سامسونگ، شیائومی و دیگر برندهای مطرح جهان، جدای از اینکه برای بخش نمایشگر روی دوربین سلفی چه رویکردی استفاده گردد، عملکرد این نوع دوربین ها مانند دوربین های سلفی نیست. موانعی که روی دوربین سلفی زیر نمایشگر وجود دارد، باعث شده تا این دوربین ها در کل نور کمتری را نسبت به دوربین های سلفی معمولی دریافت نمایند.

علاوه براین باید به بازتاب و شکست نور از سوی ماده ها، حفره ها و لایه ها نیز اشاره نمود. هر چند که این مسائل و چالش ها را نمی توان به طور کامل حذف کرد؛ اما به لطف فناوری ها و پیشرفت های نو می توان تا حد زیادی آن ها را کاهش داد.

در حال حاضر دوربین های سلفی زیر نمایشگر در بخش فوقانی قرار دارند؛ اما در آینده نزدیک و با شفاف کردن کل صفحه نمایشگر، می توان این نوع دوربین ها را در هر بخشی از گوشی تعبیه کرد. برای مثال شاید بتوان آن ها را در وسط صفحه نمایشگر قرار گرفته است و به این ترتیب کیفیت و زاویه عکس های سلفی بهتر خواهد شد.

یکی از موارد مجذوب نمایندهی که می توان به این دوربین ها در آینده افزود، سنسورهای مربوط به تشخیص چهره است که می تواند زیر نمایشگر تعبیه گردد. در کل می توان گفت که پتانسیل های این فناوری نو بیشتر از تصور ماست و تغییرات و پیشرفت های نوی در آینده خواهد داشت.

برای تماشا آگهی های گوشی همراه در وبلاگ آرشیو بهترین ها کلیک کنید

کدام گوشی ها دوربین سلفی زیر نمایشگر دارند؟

در حال حاضر برندهای مختلفی اقدام به طراحی و فراوری گوشی هایی نموده اند که دوربین زیر نمایشگر دارند. از جمله این برندها می توان به شیائومی، سامسونگ، آنر، اکسون و اپل اشاره نمود.

حرف آخر

دوربین زیر نمایشگر در موبایل ها، انقلابی در استفاده از کل نمایشگر ایجاد کرد. با ظهور این نوع دوربین ها کاربران می توانند از سطح بیشتری از صفحه نمایش خود استفاده نمایند و این موضوع برای آن ها بسیار مجذوب نماینده است. این نوع دوربین ها هر روز در حال پیشرفت هستند و همان طور که اشاره نمودیم، شاید فناوری های نوی مانند سنسور تشخیص چهره نیز در آینده به آن ها اضافه گردد.

در حال حاضر برندهای مختلفی اقدام به طراحی و فراوری گوشی هایی نموده اند که دارای دوربین سلفی زیر نمایشگر هستند و شما می توانید با توجه به سلیقه خود یکی از این برندها را انتخاب کنید. شما از میان برندهایی که معرفی کردیم، کدامیک را برای خرید گوشی دارای دوربین زیر نمایشگر انتخاب می کنید؟

آگهی های موبایل را در وبلاگ آرشیو بهترین ها ببینید
منبع: دیوار

به "دلایل اصلی طراحی دوربین زیر نمایشگر گوشی چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دلایل اصلی طراحی دوربین زیر نمایشگر گوشی چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید