چاپ ریسو چیست و چه مزایای دارد ؟

به گزارش وبلاگ آرشیو بهترین ها، چاپ ریسو یا ریسو گراف (Risograph) در حقیقت نام نوعی از چاپ نیست بلکه نامی تجاری است که یک شرکت ژاپنی بر روی محصول نو خود که نوعی چاپ تلفیقی را ارائه می کرد گذاشت اما این نام تجاری مانند بسیاری از نام های تجاری در ایران که به صورت نام عام به کار برده می شوند ، برای این نوع چاپ استفاده می گردد. نام اصلی این نوع چاپ داپلیکیشن می باشد که اصلاً متداول نمیباشد. هنوز هم بیش از 90 درصد دستگاه هایی که با این سیستم چاپ می نمایند به وسیله شرکت ریسو گراف ساخته می شوند.

چاپ ریسو چیست و چه مزایای دارد ؟

چاپ ریسوگراف (Risograph) در ابتدا نام تجاری یکی از محصولات ژاپنی در زمینه صنعت چاپ بود. اما به تدریج وارد عرصه چاپ دیجیتال شد و به عنوان یک نام عام مورد استفاده نهاده شد.

این سیستم ترکیبی از تکنولوژی های مختلف می باشد که همه در یک دستگاه جمع شده است . دستگاه چاپ ریسوگراف می تواند تعداد بالای سفارشات چاپی را در زمان بسیار کمتر از چاپ افست با قیمتی به مراتب پایین تر از چاپ افست به چاپ برساند، البته کیفیت کار کمی پایین تر از چاپ افست می باشد.

قیمت و سفارش چاپ ریسو 09125786139

مزایای چاپ ریسو چیست ؟

از دستگاه ریسو گراف زمانی استفاده می شود که هم دچار کمبود زمان هستیم و نمیتوانیم با چاپ افست کارمان را به چاپ برسانیم و هم می خواهیم که در هزینه تمام شده صرفه جویی کنیم، مواردی که می توان با دستگاه ریسو به چاپ رساند عبارتند از:

  • چاپ ریسو سربرگ
  • چاپ ریسو تراکت تبلیغاتی
  • چاپ ریسو پاکت
  • چاپ ریسو فاکتور رسمی
  • چاپ ریسو سرنسخه
  • چاپ ریسو کتاب تک رنگ

قیمت و سفارش چاپ ریسو 09125786139

چاپ ریسو چرا مورد اقبال بیشتر چاپخانه های نهاده شده است؟

دستگاه چاپ ریسوگراف نخستین بار در کشور ژاپن و از طریق شرکت ریسو کاگاکو طراحی و فراوری شده که حاصل ترکیب چند فناوری مختلف می باشد. ریسوگراف در واقع نام تجاری است که این شرکت برای محصول تازهشان انتخاب نمودند، اما این نام تجاری در ایران به صورت عمومی برای این نوع چاپ استفاده می شود. نام اصلی این نوع از چاپ داپلیکیشن است که در بین عموم متداول نمی باشد.

نحوه چاپ در دستگاه ریسوگراف به این شکل است که متن یا تصویر روی استنسیل یا مستر ایجاد می شود، یعنی با یاری اسکنر دقیق نمونه ای از نسخه آماده برای چاپ روی استنسیل ایجاد می شود و سپس استنسیل روی درام دستگاه قرار می گیرد که به منظور چاپ با تیراژ ده هزار نسخه می توان از آن استفاده نمود. کیفیت چاپ به روش ریسوگراف بستگی به فاکتورهایی مانند نوع دستگاه و کیفیت مواد مصرفی بستگی دارد برای مثال استفاده از انواع مرکب و مستر غیر فابریک اگر هزینه های چاپ را کاهش می دهد اما کیفیت را نیز به شدت تحت تاثیر قرار داده و از آن می کاهد.

انواع مختلف دستگاه های ریسوگراف دارای حدبیشتر سایز چاپی گوناگونی می باشند بیشتر دستگاه های مورد استفاده برای چاپ ریسوگراف تا سایز A4 را جاپ نموده ولی بعضی دیگر از انواع حرفه ای تر سایزهای A3 و B4 را نیز چاپ می نمایند. از دیگر امکانات چاپ ریسوگراف می توان به چاپ عکس و ترام اشاره کرد. به طور کلی می توان گفت دستگاه چاپ ریسوگراف بین دستگاه های کپی و چاپ افست قرار گرفته است بدین صورت که اگر تعداد سفارش چاپی برای دستگاه های فتوکپی زیاد باشد و برای چاپ افست کم، پیشنهاد می شود از دستگاه ریسوگراف استفاده شود.

قیمت چاپ ریسو چقدر است؟

قیمت چاپ ریسوگراف مناسب بوده و از دسته چاپ های ارزان محسوب می شود. در هر دقیقه می توان 130 صفحه را بوسیله دستگاه ریسوگراف چاپ کرد. چاپ ریسوگراف قابلیت چاپ بر روی کاغذ از 60 گرم تا 200 گرم را داراست. چاپ ریسو یکی از سریع ترین روشهای چاپی است و از ارزان ترین روشهای چاپی محسوب می شود

قیمت و سفارش چاپ ریسو 09125786139

تفاوت های دستگاه چاپ ریسوگراف و دستگاه فتوکپی چیست؟

نحوه فعالیت دستگاه مورد استفاده در چاپ ریسوگراف مکانیکی بوده ولی شیوه کار دستگاه فتوکپی مکانیکی مغناطیسی می باشد. در چاپ ریسوگراف هزینه تمام شده برای چاپ های با تعداد بالا ارزان بوده اما در فتوکپی هزینه تمام شده با تعداد رابطه مستقیم دارد به این معنا که با افزایش تعداد، هزینه افزایش می یابد. در چاپ ریسوگراف هر چه تعداد افزایش یابد هزینه کاهش می یابد و به صرفه تر خواهد شد.

شایان ذکر است کیفیت چاپ ریسوگراف نسبت به دستگاه فتوکپی بهتر و مناسب تر می باشد. در چاپ ریسوگراف می توان از انواع کاغذ و مقوا نیز استفاده نمود. هزینه مصرف برق این دستگاه کم بوده و هزینه لازم برای سرویس و نگهداری این دستگاه ها در مقایسه با دستگاه فتوکپی بسیار ناچیز می باشد. همچنین دستگاه های ریسوگراف از آنجائیکه سیستم حرارتی ندارند بنابراین می توانند ساعت های طولانی مورد استفاده قرار گیرند. از دیگر ویژگی های چاپ ریسوگراف می توان به امکان تغییرات، اصلاحات و حذف بخش هایی از نمونه اصلی اشاره کرد.

ریسوگراف چگونه کار می نماید؟

سفارشات چاپ ریسوگراف معمولا تک رنگ می باشد و در مواردی می توان به صورت 2 رنگ نیز سفارشات را به چاپ رساند. نحوه کار ریسو مکانیکی و نحوه کار فتوکپی مکانیکی مغناطیسی است ریسوگراف یک سیستم چاپ با سرعت بالا و شبیه به چاپگرهای دیجیتال هست. این دستگاه از سه فن آوری برای چاپ استفاده می کنه:

  • اسکن کردن
  • انتقال دقیق تصویر
  • چاپ با سرعت بالا

چاپ ریسو چگونه انجام می شود؟

تکنیک تصویر آماده چاپ از طریق اسکنر به استنسیل منتقل می شود.و برای چاپ از همین استنسیل روی مستر استفاده خواهد شد. استسیل در اصل نوعی پرده هست که منطقه ها تصویر دار اون اجازه عبور مرکب رو بر روی سطح چاپ شونده میدن و بر عکس منطقه ها بدون تصویر مانع از عبور مرکب بر روی سطح چاپ شونده میشن. عبور مرکب از منطقه ها تصویر دار هم به این معنی هست که باید منافذی برروی استنسیل وجود داشته باشه.

در روش قدیمی این منافذ رو با ماشین تحریر یا بصورت دستی با استفاده از یک قلم نوک تیز بر روی استنسیل حک می کردن. البته استنسیل هایی که به این طریق ساخته می شد کیفیت بالایی نداشت و درحد تکثیر متن می شد از اون استفاده کرد اما امروز دستگاه ریسو گراف دستگاهی است که با همین سیستم کار میکند اما با امکانات و کیفیتی بسیار بالاتر.

این دستگاه ها به نوعی سیستم اسکنر مجهز هستند که برگه نوشته یا پرینت شده شما را اسکن می نماید و از طریق یک سیستم حرارتی (Heater) نوشته ها ، نقش ها و یا طرح ها را روی مستر ایجاد می نمایند و به طور خود کار آن را روی درام میکشند (و مستر قبلی را هم به طور خود کار از روی درام برداشته و داخل محفظه ای می اندازد. حالا درام آغاز به چرخیدن به دور خود می نماید ، کاغذ ها پشت سر هم به داخل دستگاه کشیده شده با درام در تماس قرار میگیرند و طرح روی آنها چاپ می شود.

حتی بعضی از دستگاه های ریسو قابلیت اتصال به کامپیوتر را دارند و مستقیماً مستر را با فایلی که از کامپیوتر دریافت می نمایند می سازند.دستگاه های ریسوی تازه دارای کیفیت چاپ خوب و قابل قبولی هستند . دستگاه های ریسو گراف تازه قابلیت چاپ عکس و ترام را هم دارند

تفاوت های چاپ ریسوگراف و چاپ افست چیست؟

هزینه چاپ در افست به مراتب بیشتر از چاپ ریسوگراف می باشد. همانگونه که گفته شد با ریسوگراف امکان چاپ 130 صفحه در دقیقه میسر می باشد. به طور کلی هزینه تمام شده در چاپ ریسوگراف مناسب تر بوده و برای چاپ هایی با تیراژ بیش از 20 نسخه استفاده از این نوع چاپ پیشنهاد می شود. می توان اینگونه گفت که برای سفارشات چاپی که تعدادش برای دستگاه های کپی زیاد بوده و برای استفاده از چاپ افست کم است بهتر است از ریسوگراف استفاده شود. گفتنی ست کیفیت چاپ ریسوگراف نسبت به چاپ افست پایین تر است.

انواع ریسوگراف RN از جمله پرکاربردترین دستگاه های مورد استفاده در چاپ ریسوگراف می باشند که دارای قابلیت متعدد بوده و هزینه تمام شده برای چاپ، کمتر از سایر انواع ریسوگراف می باشد که در بسیاری از چاپخانه ها از این نوع دستگاه استفاده می شود. از ویژگی های شاخص این دستگاه می توان امکان گرفتن نسخه اصلی چه به صورت کاغذ و چه به صورت برگه، توانایی زوم کردن و داشتن صفحه نمایش دیجیتال را بیان کرد. از جمله موارد قابل توجه در بحث چاپ ریسوگراف تعمیرات و سرویس این دستگاه ها می باشد. به علت استفاده از تکنولوژی های روز که در طراحی و فراوری این دستگاه ها به کار رفته است، بسیار مهم است که از کارشناسان آشنا با این دستگاه ها که توانایی تشخیص ایرادات و برطرف اختلالات ایجاد شده را به خوبی دارا هستند استفاده شود. عیب یابی صحیح مرحله مهمی به شمار می آید که قبل از اقدام به تعمیر بایستی از آن اطمینان حاصل نمود.

چاپ ریسو در چه سایزهایی انجام می شود؟

بطور عمومی در 3 سایز A4-B4- C4 که نشان دهنده سطح چاپ آن دستگاه می باشد دستگاه ریسوگراف برای کارهای چاپ بسیار با صرفه است و همچنین اینکه کیفیت کار ریسو بسیار با کیفیت تر از کیفیت کار یک دستگاه فتوکپی است .

سریع ترین چاپ متعلق به کدام دستگاه است؟

چاپ ریسو امکان چاپ ارزان و سریع را به همراه دارد

چاپ ریسو در چه رنگ هایی انجام می شود؟

چاپ ریسو در سه رنگ قرمز، مشکی و سرمه ای وجود دارد. اما استفاده از رنگ ها فقط به صورت مجزا امکان پذیر است.

شاخصترین ویژگی چاپ ریسو چیست؟

ریسوگراف به عنوان یکی از دستگاه های مورد استفاده در صنعت چاپ می باشد که ویژگی آن را می توان سرعت و قیمت مناسب بیان کرد. رنگ های مورد استفاده در دستگاه چاپ ریسوگراف سه رنگ سرمه ای، قرمز و مشکی می باشد که از این رنگ ها به صورت مجزا استفاده می شود و ترکیب رنگ ها با یکدیگر در این نوع چاپ امکانپذیر نمی باشد. شاخصترین ویژگی چاپ ریسوگراف سرعت بالای آن است به گونه ای که چاپ 130 نسخه در هر دقیقه از طریق این دستگاه میسر می باشد و امکان چاپ بر روی کاغذ از نوع 60 تا 200 گرمی را دارد.

چاپ ریسوگراف بیشترین تعداد چاپ در کوتاه ترین زمان را انجام داده که هزینه ای کمتر نسبت به چاپ افست داشته است. از چاپ ریسوگراف برای چاپ سربرگ، چاپ روی ساک دستی آماده ، چاپ فاکتور، چاپ تراکت و چاپ بروشور، چاپ پاکت نامه و … می توان استفاده نمود. با توجه به اینکه در انواع دستگاه های ریسوگراف چاپ از طریق مرکب انجام می شود طرح هایی که روی یک سطح از کاغذ چاپ می شوند ممکن است سایه ای در پشت کاغذ ایجاد نماید از این رو بهتر است چاپ پشت و رو انجام نشود زیرا کیفیت چاپ تا حدودی کاهش می یابد.

همانگونه که گفته شد دستگاه ریسوگراف دارای یک سیلندر است که تنها یک رنگ را چاپ می نماید اما برای چاپ رنگی می توان از سیلندر اضافی استفاده نمود. به این ترتیب که با هر سیلندر یک رنگ چاپ شود. برای هر رنگ، سیلندر را در دستگاه گذاشته و مسترگیری انجام می شود و همان رنگ چاپ می شود، اگر از دو سیلندر اضافی استفاده شود دو رنگ اضافی خواهیم داشت گفتنی ست در روش چاپ ریسوگراف برای چاپ رنگی عملیات چاپ هر بار روی همان کاغذ تکرار می شود. باید توجه داشته باشید برای چاپ رنگی از طریق ریسوگراف می بایست کیفیت آن 600dpi باشد و گونیای ریسوگراف برای جلوگیری از تداخل رنگ ها باید بسیار دقیق باشد.

چاپ ریسو در چه مواردی بیشترین کاربرد را دارد؟

  • ریسوگراف برای هنگامی که قرار باشد از یک صفحه به تعداد زیاد (حداقل 200 عدد چاپ کنید) مناسب است چراکه مستر در این سیستم یک بار مصرف است
  • سرعت چاپ دستگاه های ریسو بسیار بیشتر از دستگاه های فتوکپی است
  • به طور معمول در شرایط کمبود زمان و محدودیت بودجه می توان از این دستگاه برای چاپ استفاده کرد. در این موارد اغلب از ریسو تک رنگ استفاده می شود ولی در صورت لزوم می توان از 2 رنگ نیز استفاده کرد.

محصولات چاپی که با چاپ ریسو انجام می شوند کدام ها هستند؟

محصولات چاپی ریسوگراف را در این موارد میتوان استفاده کرد:

  • چاپ انواع سر برگ اداری و تجاری
  • چاپ انواع تراکت تبلیغاتی در ابعاد
  • چاپ پاکت نامه در میزان های مختلف
  • چاپ کتاب تک رنگ در تیراژ بالا
  • چاپ فاکتور و سر نسخه و …
منبع: مجله چاپخونه

به "چاپ ریسو چیست و چه مزایای دارد ؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چاپ ریسو چیست و چه مزایای دارد ؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید