5 توصیه درباره رانندگی در باران
به گزارش وبلاگ آرشیو بهترین ها، وب سایت جی اس ام: با آغاز فصل بهار و بارندگی های سیل آسا، رانندگی در شهر می تواند به همان اندازه که لذت بخش است، خطرناک هم باشد. درحالی که میزان تصادفات خیابانی و زمان رسیدن به مقصد افزایش می یابد، از تحمل و صبر رانندگان کاسته می گردد. اما رانندگی در باران لازم نیست که حتماً همراه با استرس و خطر باشد. توصیه های عمومی مانند عجله نکردن در ترافیک که درنهایت به دیرتر رسیدن ختم می شوند را همه می دانند بنابراین در این بخش ما توصیه هایی را معرفی می کنیم که شاید کمتر شنیده باشید، ولی بسیار مهم و در شرایط بارانی راهگشا هستند.

تایر ها
بسیار خوب، تصمیم گرفتیم با موضوعی آغاز کنیم که تا حدودی شناخته شده باشد. این لاستیک های گرد یکی از اساسی ترین اختراعات بشر و تنها رابطه بین خودرو با جاده محسوب می شوند. درنتیجه، بسیار مهم است که اطمینان حاصل کنید که خودروی تان مجهز به لاستیک های مناسب شرایط خیس باشد. بهترین گزینه برای هر شرایطی، لاستیک های چهارفصل است که شمارا از هزینه های بیشتر معاف می نماید.
بااین حال فراموش نکنید که هر لاستیکی لیز می خورد. درواقع عامل سرعت و میزان آب گرفتگی سطوح هم بسیار تأثیرگذار است. پس حتماً همیشه چاله های آب و سن لاستیک هایتان را در نظر داشته باشید، اگر لاستیک های قدیمی دارید بهتر است ازآب گرفتگی های عظیم دوری کنید و سرعتتان را هم کم نگه دارید.
ترمز ها
بسیاری از راننده ها هنوز هم عادت دارند که در شرایط بارانی ترمز خودروی خود را به صورت پشت سرهم درگیر و رها نمایند. این در حالی است که سیستم ترمز ضد قفل (ABS) بعد سال های متمادی که از آغازش می گذرد بسیار پیشرفت نموده است و پیشنهاد متخصصان این حوزه این است که با خیال آسوده در مواقع ضروری ترمز را تا پایان نگه دارید و مطمئن باشید که ای بی اس سریع تراز هر انسانی می تواند از سرخوردگی ناشی از ترمز جلوگیری کند. (اطمینان حاصل کنید که ای بی اس خودروی تان به درستی کار کند!)
این تکنولوژی ترمز عموماً در خودرو های امن دنیا، در کنار سیستم های کنترل پایداری خودرو عمل می نماید تا حتی ترمز اضطراری هم با امنیت کامل انجام شود. اگر خودروی تان مجهز به ای بی اس نیست، چاره ای جز دریافت و رها کردن های پشت سرهم ترمز ندارید، تا لاستیک هایتان بر روی سطوح خیس قفل نکند.
مشکل تنها آب نیست...
هرچند رطوبت سطوح باعث کاهش اصطکاک بین جاده و خودرو می شود، اما تنها آب نیست که باید نگرانش باشید. روغن، بنزین، دیزل، ضدیخ و مواردی از این قبیل، که در طول سال بر روی سطح آسفالت جمع شده باشند حالا با ترکیب با آب، جاده لیز را لیزتر می نمایند. البته در مناطقی که باران کم تری می آید این مشکل بیشتر به چشم می آید و در مناطق با میانگین برش زیاد، با شسته شدن های متداوم، کمتر با چنین پدیده ای روبرو هستیم. پس اگر درجایی زندگی می کنید که هوایی خشک در اغلب اوقات سال دارد، مراقب سطوح روغنی، ولی در هنگام بارندگی باشید.
چراغ ها را روشن کنید
طبق قوانین هدایت و رانندگی بعضی ایالات آمریکا، اگر میزان باران به حدی باشد که برف پاک کن خودرو بی وقفه فعال باشد و دید راننده کمتر از حدود 300 متر باشد، باید چراغ های خودرو را روشن کنید. به عبارت دیگر، هرگاه باران می بارد یا هوا مه آلود است چراغ هایتان را روشن بگذارید. اشتباه نکنید، چراغ های روشن برای این نیستند که شما بهتر جلوی تان را ببینید بلکه برای این منظور است که راننده خودروی پشت سر شما بتواند بهتر شمارا با چراغ های عقبتان تشخیص دهد.
از کروز کنترل استفاده نکنید
لطفاً کروز کنترل را در شرایط بارانی فراموش کنید. دلیل آن هم این است که کامپیوتر های اغلب خودرو ها قادر به تشخیص لغزندگی سطح جاده نیستند و درنتیجه حفظ سرعت در شرایط لغزنده تر، خودرو از کنترل خارج می شود. بااینکه، سیستم های کنترل پایداری ممکن است خودرو و سرنشینان آن را نجات دهد، بهتر است اساسا خودتان را در چنین شرایطی قرار ندهید پس خودتان در شرایط بارانی، کنترل خودروی تان را به دست بگیرید.
منبع: برترین ها