بازگشت جام مارلیک به زادگاهش

به گزارش وبلاگ آرشیو بهترین ها، پس از نیم قرن دوری، جام مارلیک به زادگاهش گیلان برگشت.

بازگشت جام مارلیک به زادگاهش

جام مارلیک، جامی از زر ناب و به ارتفاع 18 سانتی متر است و ارتفاع نقش های برجسته جام به 2 سانتی متر می رسد. نقش میانی جام درخت زندگی است که در هر دو سوی درخت، دو گاو بالدار از درخت بالا می فرایند. هویت ایرانی سازنده این جام از نمایش نیم رخ بدن حیوان ها و سرآن ها از روبه رو آشکار بوده و در کف این جام گلی نقش بسته که در میان آن یک خورشید با شعاع منظم نقش بسته است.

جام مارلیک پس از حدود نیم قرن دوری در موطن خویش، گیلان رونمایی شد و مردمان این سرزمین توانستند از نزدیک، نشان هویت شان را در زادبوم خویش به تماشا بنشینند.

از 59 شیء زرین عصر آهن از جمله جام های زرین مارلیک و درخت زندگی در آستانه هفته پاسداشت موزه و میراث فرهنگی رونمایی شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیان کرد:

اشیا زرین مارلیک، شکوه عصر آهن گیلان است که اینک پس از گذشت 50 سال از کشف آن ها در تپه مارلیک، به همت موزه رشت و مشارکت موزه ملی ایران در محل موزه باستان شناسی و مردم شناسی رشت برگزار شده است.

این آثار در پاییز سال 1340 از طریق یک هیات باستان شناسی به سرپرستی دکتر عزت الله نگهبان، از پنج تپه باستانی پیله قلعه، جازم کول، دوره بیجار، زینب بیجار و چراغعلی تپه (مارلیک) در دره گوهررود رحمت آباد رودبار کشف شد.

علیزاده گفت:

در این کاوش 53 گور باستانی کشف شد که آثار ارزشمندی از آن ها چون مجسمه های مفرغی گاو مهرهای استوانه ای، دکمه های طلا و ظروف زرین و سیمین پیدا شد که نوید دستیابی به آثاری از تمدن درخشان می داد.

اشیای یادشده شامل جام های مارلیک، درخت زندگی، افسانه زندگی بز کوهی، عقاب و قوچ، سرببر زرین، گردنبند زرین با مهره های چهار پیچان و آویز به شکل خوشه انار، دکمه و سربند زرین است که به مدت 15 روز برای مردمان گیلان زمین به نمایش گذارده می شود.

علیزاده اضافه کرد:

اشیای یاد شده که نشان هویت تاریخی مردمان ایران زمین و گیلان زمین هستند، پس از رشت در کشور هلند به نمایش در می آیند.

منبع: کجارو / ایرنا

به "بازگشت جام مارلیک به زادگاهش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بازگشت جام مارلیک به زادگاهش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید